• bloem2
  • paddestoel2
  • ijsvogeltje
  • groene-kikker
  • canadians
  • bloem4
  • blad
  • veld2
  • bij
  • bowie
englishdutch
fred at facebook

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

tree roots

To be translated

Personal notes

To be translated

Persoonlijke notities, positief en negatief

(een beetje mijn twitter)

 

Nieuwe het Groene Wonen website

14 Juni 2012

Voor het bouwen van websites werk ik samen met Cupella in Amersfoort, op licentiebasis koop ik een cms om deze te plakken aan een website. Hierdoor heb ik een ideale oplossing en samenwerking om een klant een zeer goed product te leveren, de huidige nieuwe website van het groene wonen wordt nu gemaakt met alle modules welke geleverd worden bij dit cms.
Hierdoor heb ik het gemak van een perfect en zeer gebruiksvriendelijk beheer voor de website en de ondersteuning van enkele zeer goede programmeurs.
 

Positieve reacties

26 Mei 2012

Binnenkort komt er een totaal nieuwe website van "het Groene Wonen.nl" ik ben al bezig met het nieuwe ontwerp. Ik mag het module CMS gaan inzetten als demo op "het Groene wonen". Steven vindt het ook een goed idee omdat ik veel met deze website bezig ben en hierdoor blijf ik ook met een eigen site goed op de hoogte met het cms.
Tevens kan ik hierdoor het systeem beter demonstreren en alle beschikbare modules worden ingebouwd, zelfs een webwinkel ofschoon deze louter fictief zal functioneren, dit omdat het een demo is en "het Groene wonen" is niet commerciël maar enkel informatief.

Wat is er verder nog gebeurt, ja helaas zie ik momenteel geen vorderingen in het tot uitvoering brengen van het huis, dit doordat mijn buffertje, mijn huidige huis, helaas nog niet verkocht is zoals zoveel woningen in Nederland, fijn zo'n recessie. Maar ik liep laatst lekker met de honden komt er iemand voorbij en begint zeer positief verbaal mij te motiveren met mijn plannen, ja net op het goede moment, kon ik wel gebruiken en verdorie ik wil er ook voor gaan, dus bedankt voor de erkenning kwam zeer goed uit, let's do it!

 

Val kabinet

24 April 2012

Mijn persoonlijke mening: jongens we moeten bezuinigen, om een recessie te lijf te gaan moet er nou eenmaal alles op orde gebracht worden, letten op de kleintjes maar zeker op de grootte uitgaven, politici landelijk of in de gemeenten stoppen uit eigen overtuiging maar wel nog doorbeuren. Oeps dat is een grootte uitgave welke ik niet kan rijmen, ze nemen toch zelf ontslag.
Oh ja de val van het kabinet, ja hoe nou, nog verder in de schulden, een leuke bezuiniging, bewaking bij Wilders afschaffen, houdt hij meteen zijn grote bek, twee problemen in één klap opgelost.
Ja hoe nu verder, Mark Rutte heeft een prima charisma, van mij mag hij blijven ja gezien groen wonen toch meer een coalitie met groen links of D66 en een vleugje SP. Je leest wel ik heb weinig verstand van de politiek, maar te sociaal of gewoon over de boeg smijten dan vooral SP en PvdA stemmen.

 

Huizenprijzen

23 April 2012

Laatst kreeg ik de opmerking naar mijn kop geslingerd dat de huizenprijzen te hoog zijn, daar ben ik het niet mee eens. Het is een eenvoudig rekensommetje, in 1993 kocht ik grond voor 160 gulden, nu voor een bod vanaf 280 euro dus dit is een minimum bod.
Materialen zijn minimaal qua prijs verdubbeld tov. in 1993 dus een vrijstaand huis bouw je vanaf € 200.000
Mijn huis heeft 629 m3 x € 280 = €176.120 tel daar huis en aanleg tuin bij op TATA....

Trouwens even terug op de hondenpoepbak, de plaatsing is bepaald door de Atlant groep..... J

 

Hondenpoepbak prima, maar de plaats, deh....

27 Maart 2012

Op de door mijn gebruikte wandelroute is een hondenpoepbak geplaatst, daar heb ik ruim een maand geleden een mail voor verstuurd dat ik het idee prima vind maar de plaatsing minder adequaat. Namelijk midden tussen 2 weilanden, in de ene wordt 2 à 3 keer per jaar geblubberd en het andere weiland stonden paarden tot deze crepeerden.

Nu krijg ik vandaag reactie, voor de koeien en mogelijke miskramen ervan moet het opgeruimd worden, prima dat opruimen doe ik binnen de bebouwde kom toch al vanaf het begin dat ik honden bezit, maar krijgen we dan koeien, er hebben nog nooit koeien gestaan. trouwens een hond moet eerst geïnfecteerd worden door een besmette koe door de nageboorte op te eten of het vruchtwater, dat is feit, de rest is fabel, de uitwrpselen van een hond veroorzaken miskramen bij koeien. Mediahype, zal wel door een kattenbezitter in de wereld zijn geholpen!

 

Valt het ook zo tegen in 2012?! Of gaan we er weer gewoon voor!!!!

16 Januari 2012

Valt allemaal niet zo mee, vers starten in 2012 met eigenlijk alleen negativiteit om je heen, huizenmarkt op slot, banken zijn voor niemand spruitig. En dit met een droom te verwezelijken, "het groene wonen.nl"
Nou ik trek me er zo min mogelijk van aan, heb visitekaartjes besteld met 't groene wonen en hoop binnenkort nieuwe kaartjes te moeten bestellen voor het nieuwe adres. Het is een net kaartje geworden met aan de voorzijde het zakelijke gedeelte dus info over snijders webdesign en op de achterzijde 't groene wonen

Dus wie wil mij een nieuw adres geven, zodat ik weer nieuwe kaartjes kan bestellen maar mooier nog het groene wonen kan gaan uitwerken en lekker de handjes uit de mouwen kan steken, ik zie steeds meer aardwarmte installaties op dit moment en zal dit eens een beetje meer gaan uitspitten de pro en cons dus.

 

Yvonne Jaspers forever

31 Oktober 2011

Ook ik geloof in KVZ (kracht van zacht), op een menslievende zachte manier je mening uiten, ieder heeft een eigen mening, ook ik uit deze en doordat ik zo achter deze mening sta kan dit als fel worden beschouwd zoals bij Yvonne. Mooi hoe zij de regie overnam, pientere energieke meid mag zo haar mening laten horen in de politiek van mij.
Op één puntje had ik een verschil, wie was er fout bij de benzine roof, ook in dit voorval denk ik aan reactie op een actie, zonder de actie was er geen sprake geweest van de ontstane reactie! Maar dat is aan de rechter. (medeleven voor de nabestaanden)
Die confrontatie van dat bakkie koffie met Geert Wilders, ik hoop dat deze gaat komen.
Trouwens wel eng, ze had steeds hetzelfde antwoord of nog slimmer, die omzeilingen heerlijk, heeft ze een vrijgezelle oudere zus met een gelijk karakter = "Fred vrouwtje"

 

Groots verlies

27 Oktober 2011

Nee geen voetbalwedstrijd, mijn vader is op 23 oktober 2011 in zijn 75 ste levensjaar ingeslapen, binnenkort een memoriam pagina op JOSN
Jo is niet meer, maar zijn creaties blijven bestaan
Mooie verwerking, het maken van een boek over Jo Snijders samen met mijn broers en daarnaast ga ik een compleet nieuwe JOSN-website ontwerpen en bouwen met al zijn werken.

 

Energie rekening binnen en veel ongeloof bij energie maatschappij

15 Oktober 2011

Onlangs moest ik mijn meterstanden doorgeven maar deze werden niet geaccepteerd, te laag naar hun inschatting.
Op een gegeven moment werd er telefonische navraag gedaan door de energiemaatschappij, mijn gas behoefte vonden ze onverklaarbaar laag t.o.v. het voorgaande jaar, het was een koudere periode en ik had wederom minder verbruikt, de gasbehoefte was net geen 1100 m3.
De Elektra behoefte klopte helemaal niet meer omdat ik onder de 1500 kWatt was beland, mijn verklaring en mijn toekomstplannen leverde aardig wat extra bezoekers.

 

 

Nieuwe snijders webdesign en helaas geen vorderingen

15 Juli 2011

Er is privé voldoende (te veel) gebeurt maar aangaande de vorderingen van het huis, nop.
In de tussentijd heb ik mijn website even totaal aangepast snijderswebdesign.nl en ben er allerhande zaken bij gaan doen, klein reclame bureautje nu. Komt grafisch op hetzelfde neer, of ik nu een flyer of visitekaartje ontwerp of een website, de website is eigenlijk het moeilijkste en dan van een afbeelding een website maken, hier no problem maar dat is ook de core-business, ik merk dat degene welke omgekeerd werken wel enorm veel moeite hebben met webdesign en zich daarom vergrijpen aan joomla, maar ja dat is ook een kwestie van invullen.
Nee ik bouw mijn websites zelf, minimale code, gebruiksgemak en goed gevonden worden en niet zo'n meuk als joomla, want je haalt ze er direct tussenuit, steeds dezelfde opbouw. Sprekende over dezelfde opbouw, om zakelijk directer te scoren bij google.

Vandaag kreeg ik de vraag waarom ik geen twitter, facebook en linkedin doe, het antwoord is simpel: ken je de film en het boek Big Brother nog.
Google houdt al alles voor je bij, teveel zelfs, kijk maar naar de advertenties als je iets zoekt, toevallig je zoekgedrag van de afgelopen dagen, nou twitter etc. zet je ook in de database. Hou het voor artiesten met veel bewonderaars die vinden het misschien leuk als je even naar het toilet moet op je tweet, zo'n onzin.

 

Chinook helicopter maakt "Noodlanding in Milheeze"

9 Juni 2011

chinook helikopterZoals gebruikelijk ga ik 's middags een wandeling met de honden en rond 14.30 uur zie ik een apache helicopter een beetje spelen met ditmaal een Chinook helicopter. Dit gaat lange tijd goed tot ik op afstand zie en hoor dat de Chinook plotseling meer herrie maakt en ook vrij snel gaat landen.
De chinook staat tussen het golfterrein en de Kreijtenberg 5 dus als het een beetje had meegezeten eigenlijk in de achtertuin optie 1 voor het groene wonen. Stom toeval dacht ik.

Ik ben even met Henry gaan kletsen en kwam natuurlijk automatisch met de militairen in gesprek over het hoe en waarom.
De chinook maakte een onbekend geluid en daarom had de piloot besloten om het zo snel mogelijk aan de grond te zetten, gezien er een man of twintig aan grondtroepen in zaten, exact weet ik niet maar wel dat er 2 blonde dames bij waren en dat telt.

Dus geen paniek maar hoelang de chinook er nog staat wisten ze niet wel dat er eerst gerepareerd moet worden.

Dus zij hebben lekker gespeeld en wij maar de afweging maken, spaarlamp of LED lamp!

 

Japan nu al vergeten

13 Mei 2011

Het lijkt er wel op, we gaan weer staken en andere onzin van meer meer meer.
Je zou bijna zeggen tijd voor de volgende ramp, maar je ziet wel hoe we afhankelijk zijn van de media, geen woord meer over japan en kernenergie dus let maar op ze bouwen gewoon die steenkool- en kern-energie centrales.

Toch wel erg als de mens niet meer leert van zijn fouten en daarbij nog de tegenwerking als je net wat anders wilt wat wel goed van opzet en insteek is, kijk hier word ik nou niet blij van! Dit gaat zo fout.

 

Kern-energie, no way!

16 Maart 2011

Kern-energie, nog steeds de oplossing? Het is een ramp maar dit was al bekend.
Het enige alternatief, massaal groene energie opwekken, ieder zijn eigen energieopwekking op het dak. Hierdoor wordt er massaal zonnepanelen gemaakt tegen een sterk gereduceerde prijs, geen subsidie nodig.
prijzen omlaag en verplichten met een termijn van 10 jaar, opname gelijk aan eigen afname. Het is maar een idee.

 

Website op de schop

8 Maart 2011

De website heb ik een totaal nieuw systeem aan gekoppeld, vele zeiden "het is niet mogelijk op div basis" dus voor mij een uitdaging.
Wat is nu het verschil, enkele jaren geleden werkte men met frames, dit had één voordeel: het keuze menu bleef intact dus de tekst kon gescrolld worden maar men hield de keuze optie, boven of links.

Dit heb ik enkele jaren nagebootst met het modelletje schilderij zoals een maat van mij het noemt, nadeel hiervan was op een ongunstige resolutie ontstonden 2 scrollbalken, dus laptops en mobiele telefoon.
Nu volledig op div basis eindelijk voor elkaar, dus concurrentie kijk maar weer af! (was 2 weken puzzelen)

 

Vis sterfte door lozing

22 Jan 2011

Ik liep lekker met de honden langs de Esperloop van de Berken naar de Kreijtenberg en zag een partij dode vis met nog heldere ogen, dus niet van de vorst. Een honderd meter verder nog steeds dode vis en een wit schuim nog aan de oever.
Dus wie o wie, nou bedankt in ieder geval. Melden in Gemert/Bakel, die is goed! Tis weekend.
De reiger had het er druk mee, dus sporen weg en waarschijnlijk 1 reiger minder binnenkort.

 

De Spot van de Partij voor de dieren

20 Jan 2011

Heb je hem gezien, geen vlees meer eten is de oplossing, och al die arme diertjes ademen en produceren CO2 en dat allemaal voor uw bord.
Inderdaad ik ben ook niet voor de huidige bio industrie, tenminste heb zo mijn kanttekeningen. Persoonlijk zag ik liever een ruimere opzet en zou hiervoor ook betalen, maar scharreleieren, scharrelen eigenlijk niet, dan moet je vrije uitloop eieren hebben, maar komen die ook buiten?
Het is voor de beestjes weer net een stukje beter.
Maar gooi het niet op CO2 beperking voor dat stukje vlees op je bord, de mens is een omnivoor en eet dus eigenlijk als een varken (alles) zowel plantaardig als dierlijk en dat dierlijke voedsel hebben we zelfs nodig omdat er essentiele aminozuren in zitten. Jep enkel in ons vleesje en we hebben er maar heel weinig van nodig, dus doe zoals, ik leef met mate.
Met de spot vertelt hoeveel een rund aan CO2, eigenlijk hoeveel CO2 per kilo, weet u wat een mens per dag uitstoot door enkel te ademen.
Inderdaad alles helpt maar de kern van het probleem zit in overpopulatie, laatst op Discovery gezien in de tijd van de bouw van de piramides een 4000 jaar geleden was de wereldbevolking ongeveer 30 miljoen, nu bijna 7 miljard en in 2050 bijna 10 miljard
De dame van de partij van de dieren spreekt over allemaal 1 keer geen vleesje eten, ik heb geen nageslacht, zover ik weet, goed hè!

 

Gemeente Gemert/Bakel bedankt

15 jan 2011

Rondom het golfterrein zijn veel agrarische activiteiten weggesaneerd, maar buiten die cirkel en wel tegen de kom van Milheeze mag een varkensboer 2 stallen bijbouwen, ehm. Verder geen commentaar maar ik nie begrijpe.

 

Gemeente bepaald niet behulpzaam

Jan 2011

Iets doe ik fout, wil je het goed doen voor het milieu wordt je zelfs nog niet gevolgd door plaatselijke groene voorbeelden, ook deze gaan of durven de strijd niet aan met de gevestigde orde.
Mensen als niemand die kar trekt gaan we gewoon zo door, maar er zijn gelukkig ook geen duidelijke voorbeelden, totaal geen overstromingen, vogels die dood uit de lucht vallen in een straal van een kilometer, met een zo uit de magnetron effect, gaatje misschien in de ozonlaag, daar hoor je niemand meer over maar geeft wel net dit effect.

 

TV Paul en Witteman

11 Nov 2010

Nou nou Nederland, sorry hoor. Vanavond in paul en witteman. Wubbo heeft prima ideeen maar ben en blijf niet zo star. Kolencentrales is vastklampen aan een heel ver verleden, we delven het zelf al niet meer. Kerncentrales hebben zeer weinig co2 uitstoot, schaam je wel afval voor de volgende generaties. Denk nu eindelijk groen, er zijn nu al voldoende en goede alternatieven. Hier word ik nou echt niet goed van. Nederland is en blijft een oliestaat of zitten we nog in de kolen, gaan de mijnen ook weer open of zo?

Wubbo hou vol! Wekken die hap. Maar ook Wubbo moet niet te commerciëel worden.